AcasaPortalCalendarFAQCautareMembriGrupuriInregistrareConectareXat


Distribuiţi | 
 

 MUZICA - 100 MELODII ALE ROMANILOR

In jos 
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4  Urmatorul
AutorMesaj
Eliza
Admin
Eliza

Mesaje : 167
Data de înscriere : 17/11/2018

MesajSubiect: MUZICA - 100 MELODII ALE ROMANILOR   Lun Noi 19, 2018 7:38 pm

Rezumarea primului mesaj :Ultima editare efectuata de catre Admin in Mar Noi 20, 2018 8:53 pm, editata de 3 ori
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://power-love.forumgratuit.ro

AutorMesaj
Eliza
Admin
Eliza

Mesaje : 167
Data de înscriere : 17/11/2018

MesajSubiect: Re: MUZICA - 100 MELODII ALE ROMANILOR   Mier Noi 28, 2018 1:25 pm

“Tot mai sus” este o colaborare dintre artistul hip-hop Guess Who și Marius Moga și putem spune că reprezintă o declarație a generației actuale.

Melodia “Tot mai sus” a fost lansată în anul 2011 și este inclusă pe al doilea album al artistului Guess Who, pe numele său real Laurențiu Mocanu. Guess Who a reușit să spargă barierele stilistice ale genului, venind cu un sound fresh, adresându-se în special publicului deschis și capabil să accepte evoluția sound-urilor ce domină în acest moment piața internațională. În iulie 2010, Guess Who a câștigat premiul pentru „Cel mai bun artist hip-hop” la Romanian Music Awards.

Marius Moga este unul dintre cei mai prolifici compozitori români din generația actuală. Supranumit și “Micul Mozart”, Marius Moga este “responsabil” de succesul celor mai mari hituri românești ale anilor 2000 când a compus piese pentru artiști români în vogă. Pe lângă faptul că este un compozitor foarte talentat, Marius Moga a încercat în permanență rețete noi ale succesului și de cele mai multe ori a reușit. Dovadă este și colaborarea cu Guess Who, materializată în piesa “Tot mai sus“.

Single-ul s-a bucurat de un succes incredibil în anul 2011. A devenit cea mai difuzată piesă a anului pe posturile de radio, iar videoclipul a strâns în doar o lună de la lansare aproape 2 milioane de vizualizări pe canalul de YouTube, iar în total a fost vizionat de peste 14 milioane de ori.

Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://power-love.forumgratuit.ro
Eliza
Admin
Eliza

Mesaje : 167
Data de înscriere : 17/11/2018

MesajSubiect: Re: MUZICA - 100 MELODII ALE ROMANILOR   Mier Noi 28, 2018 2:12 pm

Pe vremuri cuvintele tămăduitoare erau rostite de bătrânele „meştere” ale satului, cele ce ştiau să facă şi să desfacă faptul de dragoste. Gheorghiţa Nicolae, interpreta de muzică populară originară din Romanaţii Oltului, păstrătoarea peste vreme a Tezaurului folcloric, a cules vorbele de duh şi le-a aşezat cu dragoste oltenească într-un cântec despre boala fără leac, pe care, paradoxal, toţi ne-o dorim: dragostea.

Gheorghiţa Nicolae a reuşit ceea ce puţini interpreţi se încumetă să facă: a cules datini, obiceiuri, cuvinte cu un „rost” spuse în momente circumstanţiale existenţiale. A mers la adevăratul loc de tezaurizare a valorilor tradiţionale, casa bătrânelor „meştere”, cele ce ştiu cuvintele care vindecă orice boală.

Terapia prin cuvânt asociată cu folosirea recuzitei specifice descântecului sau vrajei fac din rostirea bătrânei leac pentru suflet şi trup. Gheorghiţa Nicolae „a furat” vorbele, le-a aşezat în versuri cu tentă folclorică şi le-a interpretat în manieră personală, cu inflexiuni melodioase, calde, cu puterea sufletului dăruit pentru totdeauna cântecului care nu se uită, cum nu se uită vocea. Astfel se asociază textul, melodia şi vocea într-un triunghi al valorii, care mai apoi se aşază cu demnitate în rândul vocilor memorabile ale melosului popular românesc. Şi numele nu se uită.

Dadă Ioană, dadă Ioană nu este doar un cântec, este o poveste de viaţă şi o povaţă: toate trec în această viaţă călătoare, doar dragostea rămâne pentru a uni tăriile cerului şi pământului într-un descântec de dragoste curată.

Un cântec şi o voce care nu se uită, cum nu se uită dragostea! Şi un nume care aminteşte de puritatea sufletului strecurată în versul scris din inimă şi cântat cu vocea hărăzită de Dumnezeu să aibă ecou în inima multor generaţii: Gheorghiţa Nicolae.

Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://power-love.forumgratuit.ro
Eliza
Admin
Eliza

Mesaje : 167
Data de înscriere : 17/11/2018

MesajSubiect: Re: MUZICA - 100 MELODII ALE ROMANILOR   Mier Noi 28, 2018 2:31 pm

„Bună seara, iubito” – melodie compusă de Adrian Enescu, pe versurile poetului Lucian Avramescu – a fost lansată în 1987, de Loredana Groza, cu participarea actorului Ion Caramitru.

Iniţial, a fost interzisă preţ de şase luni, „din cauza” versurilor directe, considerate ostentative pentru acele vremuri. Ulterior, piesa a ajuns să fie difuzată la radio, dar numai după ora 24:00, fapt care i-a potenţat valoarea, misterul, mesajul amoros. La sfârşitul anilor ’80 ai secolului al XX-lea, „Electrecord” a lansat LP-ul „Bună seara, iubito” al Loredanei, care conţinea piese compuse de Adrian Enescu. Discul s-a vândut în peste un milion de exemplare, melodia a rămas drept cea mai cunoscută din repertoriul Loredanei Groza (fiind inclusă şi pe alte albume, cântată deopotrivă în concerte).

„Bună seara, iubito” a fost apreciată şi pe plan internaţional: „Asociaţia Posturilor de Radio din Europa”, cu sediul în Olanda, l-a premiat pe compozitorul Adrian Enescu pentru „Cântecul inovativ al anilor ’80-’90”… Succesul nu l-a îmbogăţit pe compozitor; cei implicaţi au dat de necaz atunci când convingerile s-au bătut cap în cap cu impulsurile.

Adrian Enescu i-ar fi interzis Loredanei să mai cânte „Bună seara, iubito”. În 2009, Ion Caramitru a dat-o în judecată şi a câştigat daune morale, din cauza faptului că artista folosea, pe un album, fără să-i ceară acordul, melodia care a făcut istorie pe scena muzicală autohtonă…

Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://power-love.forumgratuit.ro
Eliza
Admin
Eliza

Mesaje : 167
Data de înscriere : 17/11/2018

MesajSubiect: Re: MUZICA - 100 MELODII ALE ROMANILOR   Mier Noi 28, 2018 2:33 pm

Connect-R este un artist complet, jucând de-a lungul carierei rolul de cântăreţ, compozitor, actor, prezentator TV, dansator sau producător. A intrat pentru prima dată în atenţia publicului în anul 1997 ca vocalist şi mai târziu membru al formaţiei hip-hop RACLA. Mai apoi, Connect-R a devenit cel mai solicitat colaborator muzical, lucrând alături de vedete ca Loredana, Arsenium sau Simona Nae şi aducând de fiecare dată aroma sa specifică de R’n’B condimentat cu rap jamaican. În vara lui 2012, Connect-R a lansat imnul verii odată cu piesa ”Vara nu dorm”, care a ocupat aproape toată vara prima poziţie în Romanian Top 100.

Probabil, succesul piesei de datorează şi faptului că a fost lansată pe data de 1 mai, când toată lumea se afla în vacanţă, la mare, cu gândul la vara care bătea la uşă. Ba mai mult, melodia venea în perioada în care Connect-R era unul dintre cei mai vogă artişti în România, dar şi după o serie de piese interpretate în engleză, dând astfel tonul unei noi tendinţe în muzică. „Vara nu dorm” s-a dovedit a fi o piesă optimistă, cu influenţe reggae, care se referă la distracţia din zilele de vară, la care visează, evident, toată lumea

Clipul piesei, filmat, aşa cum era de aşteptat, la mare, a fost lansat în Bănie, cu ocazia gale muzicale unde Connect-R a fost prezent. Piesa a făcut furori si pe net, stabilind recorduri absolute pentru acea perioadă: în doar 7 zile de la lansarea pe youtube, videoclipul oficial a adunat aproximativ 1,2 milioane de vizualizări, iar toate video-urile cu piesa au adunat peste 10 milioane de vizualizări, într-o perioadă în care propagarea muzicii pe canalele video de pe internet nu intrase în reflexul consumatorilor români.

“Vara nu dorm” rămâne piesa de referinţă pentru Connect-R, una dintre cele mai iubite piese ale românilor şi, bineînţeles, melodia care pune la îndoială problema somnului în nopţile fierbinţi de vară, evident … la mare.

Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://power-love.forumgratuit.ro
Eliza
Admin
Eliza

Mesaje : 167
Data de înscriere : 17/11/2018

MesajSubiect: Re: MUZICA - 100 MELODII ALE ROMANILOR   Mier Noi 28, 2018 2:34 pm

Traian Jurchela s-a născut la 5 august 1949 în satul Ilidia, comuna Ciclova Română, Caraş-Severin. Domeniul artei populare l-a fermecat şi l-a atras din ce în ce mai mult, astfel încât dragostea pentru folclorul bănăţean l-a determinat să cânte muzică populară şi să se preocupe de culegerea unor melodii şi texte din comun natală şi localităţile învecinate.

Una dintre doinele sale culese din folclorul românesc este Gugulan cu car cu mere. Banatul este şi va rămâne minunat prin vocea lui Traian Jurchela, unul dintre cei mai îndrăgiţi doinitori. Piesa Gugulan cu car cu mere demonstrează că Banatul de munte rămâne un izvor nesecat de creaţii autentice inspirate din viaţa de zi cu zi.

Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://power-love.forumgratuit.ro
Eliza
Admin
Eliza

Mesaje : 167
Data de înscriere : 17/11/2018

MesajSubiect: Re: MUZICA - 100 MELODII ALE ROMANILOR   Mier Noi 28, 2018 2:37 pm

Unul dintre cei mai de success artisti de la noi este Smiley. Cu un repertoriu diversificat de piese, o atitudine grozavă şi o imaginaţie bogată, Smiley îşi bucură fanii cu piesele sale de mai bine de 10 ani. Tot el a dat lovitura, fiind primul artist din România care primeşte aplicaţia cu peste 200 de milioane de utilizatori din întreaga lume, cu cea mai mare comunitate video online acumulată în cel mai scurt timp Una dintre piesele mai serioase ale lui, “Acasă”, este o odă adusă vieţii şi lucrurilor simple. Versurile sunt emoţionante şi ori de câte ori le asculţi ţi se face dor de copilărie, de acasă şi de acele momente în care totul părea simplu.

Lansată în 2013, melodia este completată de videoclipul foarte bine realizat, care susţine emoţiile din versuri şi completează trăirile. “Acasă” a fost lansată exclusiv la radio, piesa stârnind încă de la primele difuzări nenumărate reacţii pozitive în rândurile ascultătorilor, iar albumul a fost creat, după cum spune chiar Smiley “zâmbind”. Aşa cum îi place lui să facă muzica şi, în general, aşa cum îi place lui să trăiască.

Există un proverb care spune că nicăieri nu-i mai bine ca acasă. Smiley e de părere că acasă e acolo unde duce inima. Şi aşa a apărut în urmă cu 4 ani această piesă sensibilă, în care se regăsesc toţi cei care îşi retrăiesc copilăria sau adolescent.

Aşa că, “Acasă” rămane piesa pe care o veţi asculta cu plăcere nu numai acum, la patru ani de la lansare, ci şi peste doi, zece sau 20 de ani sau ori de câte ori îţi este dor de… casa şi, chiar şi atunci o veţi simţi ca pe o piesă optimistă, la fel de emoţionantă şi de bogată în trăiri şi semnificaţii.

Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://power-love.forumgratuit.ro
Eliza
Admin
Eliza

Mesaje : 167
Data de înscriere : 17/11/2018

MesajSubiect: Re: MUZICA - 100 MELODII ALE ROMANILOR   Mier Noi 28, 2018 2:38 pm

„Pe aripi de vânt”, compoziţie de Alex Pelin şi Ovidiu Baciu, lansată în toamna anului 2014, a ocupat luni de zile prima poziţie în topuri. Multiplu premiată, piesa interpretată de Delia în colaborare cu artista Kaira balansează retoric stări de fericire, amintiri, tristeţe, aşteptări… Totul, sub semnul muzicii şi în numele iubirii!

Poezia muzicii s-a întâlnit instantaneu cu muzica poeziei, vers după vers, spune compozitorul Alex Pelin: „Unele piese vin dintr-o trăire interioară, pe care nu ai putea să o defineşti… Cred că a fost şi cazul piesei Pe aripi de vânt. E singura piesă pe care nu am scris-o pe foaie. Am deschis microfonul şi am început să cânt vers cu vers. Faptul că e un text metaforic, ţine şi de modul meu de a scrie. Am avut foarte mult timp problema asta, mi se spunea că scriu prea multă poezie în versuri şi am ştiut că va veni un moment când versurile în România vor conta şi nu vor fi doar nişte clişee, rimă la rimă…”.

„Pe aripi de vânt” este un moment de referinţă în cariera Deliei, iar colaborarea cu artista Kaira a adus piesei „contrapunctul” aşteptat.

„Simţeam nevoia de o parte care să rupă complet filmul, pentru a reintra, ulterior, în refren”, mărturiseşte compozitorul Alex Pelin despre aportul Kairei.

Piesa Pe aripi de vânt a fost momentul de cotitură în cariera Deliei, artista „nu a venea o direcţie foarte bine definită până în momentul respectiv. Cred că de la Pe aripi de vânt s-a schimbat totul pentru Delia”, apreciază compozitorul.

Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://power-love.forumgratuit.ro
Eliza
Admin
Eliza

Mesaje : 167
Data de înscriere : 17/11/2018

MesajSubiect: Re: MUZICA - 100 MELODII ALE ROMANILOR   Mier Noi 28, 2018 2:40 pm

Andra este fără îndoială una dintre cele mai bune voci ale generaţiei actuale de soliste. Înzestrată cu un timbru unic şi cu un munte de talent, ea s-a lansat în muzică încă din adolescenţă, iar de-a lungul timpului a demonstrat că poate aborda cu succes orice gen muzical, de la pop până la muzică populară. Însă, pentru a avea succes nu e suficientă doar o voce bună, ci şi piese pe măsură, care să prindă la public.

Unul dintre marile hituri lansate de Andra este şi piesa Rămâi cu mine. Compusă de Adrian Romcescu, pe versurile Danei Dorian, melodia a fost inclusă pe albumul omonim, apărut la începutul anului 2005.

Cu o carieră impresionantă, zeci de hituri lansate şi sute de concerte, Andra este una dintre cele mai bune voci feminine din România. A lansat până acum 13 albume de muzică pop dar şi populară, ceea ce dovedeşte că este un artist complet care poate aborda orice stil muzical cu acelaşi succes.

Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://power-love.forumgratuit.ro
Eliza
Admin
Eliza

Mesaje : 167
Data de înscriere : 17/11/2018

MesajSubiect: Re: MUZICA - 100 MELODII ALE ROMANILOR   Mier Noi 28, 2018 2:41 pm

Grupul Pro Musica a fost înfiinţat la Timişoara de Ilie Stepan, în 1973. Primul concert al formaţiei, la Liceul Pedagogic din Timişoara, s-a produs odată cu aniversarea poetului naţional, pe 15 ianuarie 1973.

Formaţia a avut câteva perioade stilistice clar delimitate, una de început – folk, după care, în anii 80, dominant a fost rock-ul.

În 1981 Pro Musica a avut o primă piesă apărută pe disc, pe compilaţia Club A, solist vocal era atunci Dixie Krauser.
În 1986 au avut o faţă de album, în cadrul volumului 9 al seriei Formaţii Rock, solist vocal a fost Ionel ”Nae” Tarnoczi.

În 1988 au un album întreg al lor – Rockul Barock. La voce din nou altcineva, de data aceasta Tic Petroşel, un nou solist apărând şi în 1990 pe discul single Timişoara: Mario Florescu.

Această piesă a fost compusă la finalul lui decembrie 1989 de Ilie Stepan pe versurile lui Marian Odangiu, cei doi fiind inspiraţi de ceea ce vedeau în jur, de sentimentele pe care le trăiau.

Piesa Timişoara a fost înregistrată la Bucureşti, la Televiziune, a apărut pe disc la o casă de discuri austriacă. Discul este la ora actuală o raritate, un obiect de colecţie iar melodia a fost propusă şi votată în Consiliul Local al municipiului drept imn al Timişoarei.

Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://power-love.forumgratuit.ro
Eliza
Admin
Eliza

Mesaje : 167
Data de înscriere : 17/11/2018

MesajSubiect: Re: MUZICA - 100 MELODII ALE ROMANILOR   Mier Noi 28, 2018 2:41 pm

Debuta, în 1982, la TVR, cu piesa „Uită tristeţea” în cadrul unei emisiuni produse de regretatul Titus Munteanu.
Şi-a descoperit vocaţia de muzician în primii ani ai copilăriei, şi-a început cariera ca instrumentist; cânta la chitară, vioară, pian, muzicuţă. Deşi s-a născut la Bacău, primele lecţii de muzică luându-le de la profesori din oraşul natal, Laurenţiu Cazan este acum un brand al Buzăului. „Foarte puţini ştiu că eu de fapt m-am născut la Bacău (n.n.: 28 decembrie 1957). Acolo am avut noroc de nişte profesori extraordinari, care mi-au dat primele lecţii de viaţă, mai importante decât cele despre legile care te conduc către succes în muzică”.

Se consideră un autodidact pentru care secretul succesului a fost învățarea continuă. „Am studiat foarte mult şi o fac şi acum. Cred că întotdeauna am fost un autodidact. Contează foarte mult să studiezi tu, să ai ambiţia ca tu să fii propriul tău profesor”…

Care au fost cele mai importante momente din cariera lui Laurenţiu Cazan? 1982,1983 și 1992. Primul se suprapune melodiei „Uită tristeţea”, care a avut un succes nebun la public. „Toată lumea pe stradă cânta piesa asta şi se ţineau după mine de parcă eram Michael Jackson. Peste alte câte luni a urmat un alt succes la public, cel avut cu melodia «Sunetul Ploii».
Remarcat aproape instantaneu, a plecat, în acelaşi an, într-un turneu prin ţară. Din 1985, remarcabile au fost și primele concerte susţinute în străinătate (a cântat în opt limbi, de-a lungul carierei sale). La începutul anilor ‘90 ai secolului trecut, s-a stabilit în Olanda…

Apoi, în 1992, a fost «Say Something», piesa cu care am obţinut locul doi la finala naţională pentru Eurovision”…
Care au fost situaţiile cu grad de dificultate? „A existat un moment delicat la «Cerbul de Aur» din 1993, când un finlandez din juriu m-a acuzat că am făcut play-back. Cu toate că au retractat după festival, am rămas fără niciun premiu. A fost o aberaţie pentru că nu aveai cum să păcăleşti atâta lume şi atâţia ingineri de sunet”…
„Say Something” rămâne unul dintre cele mai cunoscute şlagăre, care i-a adus compozitorului, solistului, poetului Laurenţiu Cazan locul II (în finala naţională) la „Eurovision”, ediţia 1993.

Se afirmă, la distanţă de peste două decenii. Faptul că „Say Something” ar fi putut câştiga concursul „Eurovision”, în 1993, anul primei participări a României, este imposibil de demonstrat, nu numai din cauza termenilor contrafactuali, ci, mai ales, a manierei în care se acordă notele, a criteriilor folosite, a intereselor politice… Într-adevăr, „Say Something” a rezistat şi rezistă (iar aici nu discutăm doar despre fanii artistului). De-a lungul anilor, (de şapte ori) la „Cerbul de Aur”, diferite trupe şi diferiţi solişti, din străinătate au cântat melodia…

Preferinţe? „Îmi place foarte mult să fac sport. Am zile în care merg cu bicicleta peste 30 de kilometri. Îmi place foarte mult să desenez caricaturi. Îmi plac foarte mult filmele de comedie şi desenele animate de calitate din anii ’60-‘80” (n.n.: secolul al XX-lea)…

Ce nu-i place? „Nu-mi place că noi nu mai avem patrie şi că suntem foarte dezbinaţi. De aici derivă infinitele nemulţumiri ale oamenilor. Nu-mi place că energiile multor românil se risipesc în cearta cu nevasta, cu copiii, cu vecinii sau pe la fotbal”…

Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://power-love.forumgratuit.ro
Continut sponsorizat
MesajSubiect: Re: MUZICA - 100 MELODII ALE ROMANILOR   

Sus In jos
 
MUZICA - 100 MELODII ALE ROMANILOR
Sus 
Pagina 3 din 4Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Power Love :: Power Love :: Cafeneaua Power Love-
Mergi direct la: